Over IJslandopzijnpuurst.nl


Ruim vijfentwintig jaar geleden hebben mijn vrouw en ik bijna drie jaar gewoond en gewerkt in IJsland. Sinds de terugkeer naar Nederland speelt de gedachte om iets te doen met de producten die IJsland voortbrengt. Echter door de drukte en de waan van de dag is het contact met IJsland nooit verder gekomen dan af en toe eens een bezoek brengen aan de goede vrienden die we daar hebben leren kennen of een tocht maken door het land dat mooi is in alle seizoenen.

IJsland, een land waar maar weinig mensen níet op een of andere manier van onder de indruk zijn, van de natuur en van zijn mensen. Die ervaring hadden wij ook. Het gevecht tegen de natuur is altijd dichtbij, het kan flink stormen en er zijn regelmatig grotere en kleinere aardbevingen en erupties waarvan de uitbarsting van de Eyjafjallajökull internationaal de bekendste is. De mensen zijn gewend om weerstanden te overwinnen, vandaar ook dat men binnen een paar jaar en aanzienlijk sneller dan de andere Europese landen herstelde van de crisis.

Na 2008 zijn er in IJsland veel nieuwe initiatieven en interessante startups op het gebied van pure IJslandse producten ontstaan. We hebben een goed netwerk in IJsland en we hebben oog voor de kansen die de startups bieden en, eerlijk gezegd, ook door toeval hebben we de kans gegrepen om met een viertal producten van start te gaan. We kennen alle leveranciers persoonlijk. De meeste producten komen van verschillende delen van de Westfjorden. IJsland doet ons juist daar nog het meest herinneren aan het land dat we kennen van vijfentwintig jaar geleden; overweldigende natuur en rust, wegen die nog niet allemaal geasfalteerd zijn en prettige mensen die leven in en met de natuur. Dat is voor ons puur IJsland.

Door die ongerepte natuur komen er mooie pure producten uit IJsland en die producten willen we graag in de rest van Europa onder de aandacht brengen.

Peter de Witte

 

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie | IJslandopzijnpuurst.nl ©