Silicium of Kiezelzuur


Silicium of Kiezelzuur: Belangrijk en onmisbaar

Silicium of Kiezelzuur is, op zuurstof na, het meest voorkomende element op aarde. De grootste natuurlijke bron van Silicium is water.

Drink water

Maar de concentratie verschilt sterk en hangt af van de bodemgesteldheid. Silicium in drinkwater komt voort uit het verweren van steen en bodemmineralen en omdat verschillende typen mineralen op verschillende manieren verweren, is de concentratie van Silicium in water afhankelijk van de geologische omgeving.

In Groot-Brittannië bijvoorbeeld zijn Silicium concentraties laag (0.2-2.5 mg/L) in het noorden en westen van Groot-Brittannië (de Britse hooglanden) waar het gesteente oud en verweerd is en het water natuurlijk zacht.

Daarentegen zijn Silicium concentraties veel hoger (2.8-14 mg/L) in het zuiden en oosten van Groot-Brittannië (het Britse laagland) door het verweren van “jong gesteente”: het water is natuurlijk hard door de hoge concentratie opgeloste vaste stoffen en het is ook alkalisch. De Silicium concentratie van Europees mineraalwater ligt binnen dezelfde range (4-16 mg/L) als laagland drinkwater en de zuurgraad is neutraal of iets daarboven.

Recent zijn er hogere concentraties gemeld in Spritzer en Fiji waters van natuurlijke bronnen in Maleisië en Fiji.

Drinkwater levert de meest biobeschikbare Silicium in ons voedsel omdat Silicium als Si(OH)4 in drinkwater aanwezig is en water goed is voor > 20% van onze dagelijkse voedsel inname.

Silicium is als voedingssupplement te verkrijgen

Wilt u meer weten over Silica, stuur uw vraag dan per mail aan info@ijslandopzijnpuurst.nl 

Bekijk ook het filmpje:

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie