IJslandse Hafkalk Ocean producten zijn uniek


Stel je voor, je vliegt naar IJsland, je landt op Kevlavík airport, een mooi met veel hout gebouwd typisch Scandinavisch designgebouw zoals er geen ander is op de wereld. Met de bus leg je de 45 kilometer af naar Reykjavík, een mooie moderne stad met veelkleurige huizen. Dan neem je de bus naar Stykkishólmur, een rit van meer dan 3 uur door het prachtige IJslandse landschap, je ziet aan de rechterkant veel ongerepte natuur en aan de linkerkant, soms veraf, soms dichterbij, de woeste Oceaan. In de verte doemt de karakteristieke top van de Snæfellsjökull op, de gletsjer die ligt op de punt van het schiereiland Snæfellsnes.

Aan de noordkant van het schiereiland ligt Stykkishólmur, een Idyllisch stadje met zo’n 1200 inwoners. Daar stap je op de boot, Baldur, die je in 2,5 uur naar de Westfjorden brengt. Het gebied dat aan het eiland lijkt te zijn vastgeplakt als een hand is een gebied waar het IJsland van weleer nog in volle glorie lijkt te bestaan. Onderweg maakt de boot een korte stop bij Flatey (plat eiland) waar zo’n 20 huizen op staan waarvan er in de winter slechts twee bewoond zijn. Er zijn geen auto’s, anders dan één oud beestje dat in de zomer de koffers van toeristen naar het hotel brengt. Het hotel is vier maanden per jaar open. Je vaart door naar Brjánslækur en rijdt nog twee uur door tot je aan de rand van het fjord arriveert in Bíldudalur. Een stadje met 200 inwoners, dat ultieme rust uitstraalt.

Het is een hechte gemeenschap. In het fjord wordt de gecalcificeerde rode alg van de zeebodem geschraapt en aan land gebracht. Het wordt schoongespoeld en tot poeder verwerkt, maar er wordt niets aan toegevoegd. IJslands en Puur.

Hafkalk, zo heet het bedrijfje dat de Ocean producten maakt, wordt geleid door vader en zoon. Zoals bekend is de voornaam van de vader, de achternaam van de zoon. Jörundur Gardarsson is de vader, Jón Gardar Jörundsson is de zoon. Ze maken Ocean Calcium, Ocean Calcium gold, Ocean Power en Ocean Calm.
Zij hebben een kleine productiefaciliteit en zorgen ervoor dat wij de pure IJslandse producten, gehaald uit de fjorden van westelijk IJsland, kunnen gebruiken voor onze gezondheid.

Ocean Calcium: de unieke rode alg zorgt voor optimale beschikbaarheid van gemakkelijk opneembare calcium in je bloed.

Ocean Calcium Gold: is het topproduct als het gaat om beschikbaarheid van Calcium in het bloed, verbeterde opname uit de darm door vitamine D3 en vitamine K2 voor verbeterde botopbouw!

Ocean Calm: laat je tot rust komen op een natuurlijke manier.

Ocean Power: geeft je energie en beter herstel na inspanning.

 

Bekijk hier alle producten

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie