Geheugen. Soms kunnen we een steuntje gebruiken


We krijgen de hele dag prikkels en indrukken zoals informatie in beeld, geluid, geur en tekst. Je slaat een deel van die informatie op, houdt die vast en bewaart die, zodat je de informatie weer naar boven kunt halen als het relevant is. We associëren geheugen gemakkelijk met vergeten omdat het soms ergens in dat proces misgaat of even hapert, iets dat wat vaker voorkomt naarmate je ouder wordt.

Je kunt je geheugen oefenen, daar zijn zelfs televisieprogramma’s en boeken aan gewijd. Jezelf prikkelen om na te blijven denken en je hersenen te activeren helpt daarbij. Blijkbaar heb je dus invloed op je geheugen en kun je het verbeteren.

Er zijn veel indelingen naar type geheugen te maken. De meest aansprekende zijn die van korte en lange termijn geheugen. Iets wat je “eventjes” wilt onthouden zoals een telefoonnummer of een berichtje dat je moet doorgeven wordt in het korte geheugen opgeslagen. De kans is groot dat je de informatie na enige tijd weer kwijt bent. In het lange geheugen wordt informatie “permanent” opgeslagen.

Informatie wordt in de hersenen opgeslagen door middel van synapsen, onderdeel van het zenuwstelsel. In de synapsen binnen de hersenen, die actiepotentialen de hersenen in loodsen, ligt ‘het geheugen’. Dit is namelijk de plaats waar de hersenen voor het eerst kennis maken met informatie van buitenaf.

Simpel gezegd bepaalt de kwaliteit van de impulsoverdracht mede de kracht van het geheugen. Naarmate de leeftijd vordert zal de kwaliteit iets afnemen, zoals dat ook gebeurt bij de functies van bijvoorbeeld de longen of de huid. We worden nu eenmaal ouder.

Veel zaken hebben invloed op het verouderingsproces, zoals goede voeding en activiteit. Soms is het goed om voedingssupplementen te overwegen om je lichaam te helpen de complexe functies, zoals bijvoorbeeld het geheugen, in stand te houden.

SagaMemo ondersteunt de gezondheid van de hersenen en zorgt voor een sterker geheugen.

SagaMemo bestel je hier

 

Neem gerust contact met ons op als u aanvullende vragen of opmerkingen heeft, onze medewerkers staan voor u klaar. Dat kan via info@ijslandopzijnpuurst.nl

Het team van IJslandopzijnpuurst

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie