Tálknafjördur, hometown van Villimey


De meeste producten van IJslandopzijnpuurst.nl komen van kleine dorpjes in IJsland. De Villimey producten bijvoorbeeld komen uit Tálknafjördur (uitspraak Taulknafjurdur) aan de Westfjorden van IJsland. Die Westfjorden is het gebied in het noordwesten dat niet aan de hoofd (ring-) weg ligt en dat, behalve de binnenlanden, het meest ongerept is, in een overigens voor een groot deel vrij ongerept land.

Tálknafjördur heeft ongeveer 300 inwoners, de eerstvolgende “grote stad” met 2600 inwoners ligt zo’n 130 km verderop en is in de winter niet te bereiken. De meeste van dit soort dorpjes in IJsland is voor een groot deel self supporting, vooral omdat er geen faciliteiten in de buurt zijn. Dat is ook het geval in Tálknafjördur. Er is een (lagere) school, een kerkje, een haventje en, zoals in zoveel dorpjes, is er een buitenzwembad dat wordt verwarmd met warm water uit de bronnen in de buurt. De zwembaden worden in IJsland druk bezocht, zomer en winter. Er is ook een supermarktje en een restaurant en er zijn campingplaatsen (in de zomer). Tot 2015 was er zelfs een bankfiliaal.

Men leefde vroeger van de visserij en doet dat in toenemende mate op een andere manier dan vroeger. De visvangst zelf neemt af maar het toerisme neemt toe en deze twee elementen worden gecombineerd tot een groot aanbod aan activiteiten rond sportvissen.

In de omgeving groeien vele kruiden en bessen. De kruiden zijn ingrediënten voor de producten van Villimey. Villimey is een echt familiebedrijf gerund door Adalbjörg Thorsteinsdottir, beter bekend als Alla. Al op jonge leeftijd werd zij geïnspireerd door het prachtige mozaïek van bloemen en wilde kruiden die verspreid op velden en heuvels van IJslands mooie en afgelegen West Fjorden groeien. Nu gebruikt ze de producten van die natuurlijke omgeving om een breed scala van 100 procent biologisch IJslandse zalven, balsems en oliën te maken.

Er is een ruime keuze en de producten hebben in de vele jaren van het bestaan van Villimey bewezen te helpen tegen veel voorkomende klachten. Van luier uitslag tot pijnlijke gewrichten en jeukende voeten, van kleine wondjes en zonverbranding tot veroudering van de huid.

Tálknafjördur, hometown van Villimey.

 

Bekijk hier alle producten van Villimey

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie