Reisverslag IJsland mei 2016 - Deel 5


Samen met een professionele fotograaf naar het oosten van IJsland reizen om foto’s en films te maken van de puurheid van het land, dat was het doel van de reis, eind mei 2016. Dit is deel 5 van het reisverslag.

 

Watervallen IJsland 

In alle soorten en maten zijn er schitterende watervallen in IJsland. Als je het hebt over natuurkracht dan voel je die bijna letterlijk als je dichtbij zo’n waterval staat. Het donderen en kletteren van het water, de brute kracht die je van zo nabij kunt zien maar soms ook de lieflijkheid van een klein stroomje dat plots de bodem verliest en die 20 meter lager weer hervindt. De mooiste is toch wel Gullfoss, oftewel de Gouden Waterval in het zuidwesten. Met zonnig weer zie je in de opstijgende dampen een regenboog. De grootste is Dettifoss in het noorden in de buurt van Húsavík. De omgeving is wat grauw, de waterval indrukwekkend. Tussen de noordelijke steden Húsavík en Akureyri ligt de Godafoss, niet spectaculair groot of hoog maar mooi door zijn vorm. Dat geldt ook voor de waterval die ligt in de kloof van Pingvellir, Öxarárfoss. Klein maar fijn.

In het zuiden nabij Vík ligt Skogafoss die je tot zeer nabij kunt benaderen. Je moet niet bang zijn doorweekt te raken van de waterdamp die opstijgt uit het geweld.

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie