Reisverslag IJsland mei 2016 - Deel 4


Samen met een professionele fotograaf naar het oosten van IJsland reizen om foto’s en films te maken van de puurheid van het land, dat was het doel van de reis, eind mei 2016. Dit is deel 4 van het reisverslag.

Reykjavík

De hoofdstad Reykjavík (betekenis: rookbaai) is een hippe stad. Veel cultuur en kunst en een prachtig concertgebouw Harpa genaamd. Harpa betekent harp, maar ook golf. Het gebouw staat aan zee waarmee dus een mooie toepasselijke naam is gekozen. De buitenkant wordt voor een deel gevormd door een soort glazen honingraadstructuur en door plat glas. Geen van de aan elkaar grenzende panelen is gelijk aan elkaar, een ingewikkeld en duur gebouw dus. De start van de bouw was van voor het crisisjaar 2008, toen de bomen nog tot in de hemel groeiden. De bouw heeft zo’n twee jaar stilgelegen en er is serieus overwogen om het reeds opgebouwde deel weer te slopen. Er was veel weerstand tegen het afmaken van het gebouw, het land heeft zoals bekend een diepe crisis doorgemaakt, maar nu is vriend en vijand blij met het resultaat en is het gebouw een trots symbool van herstel geworden.

Kenmerkend is ook de Hallgrímskirkja, die vanuit vrijwel iedere plek in Reykjavík, en zelfs daarbuiten, te zien is. In Reykjavík en omstreken woont bijna 2/3 van de totale bevolking van IJsland. Daar is dus ook de meeste bedrijvigheid. Onder andere onze partner SagaMedica (producent van SagaPro) is gevestigd in Reykjavík.

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie