Reisverslag IJsland mei 2016 - Deel 3


Samen met een professionele fotograaf naar het oosten van IJsland reizen om foto’s en films te maken van de puurheid van het land, dat was het doel van de reis, eind mei 2016. Dit is deel 3 van het reisverslag.


Vík

In het zuiden ligt ook Vík, het is zelfs het zuidelijkst gelegen plaatsje van het IJslandse ‘vasteland’. Het plaatsje heeft een markant kerkje dat tegen de berg aan ligt. Het is echt een pleisterplaats. Het lokale benzinestation en tevens eetgelegenheid doet goede zaken. Het is namelijk voor toeristen een mooie dagtocht vanuit Reykjavik. Daarnaast is het voor de mensen die naar het oosten verder rijden een mooie tussenstop voor ze beginnen aan een lang stuk met grote desolate vlaktes. Het plaatsje doet levendig aan, er zijn twee hotels en toch wonen er nog geen 300 mensen.

Rijd je de andere kant op richting Reykjavík dan is Vík ook het eerste teken van leven na vele kilometers rijden. De zee is er wild en al menigmaal zijn toeristen die aan de kustlijn stonden te kijken en fotograferen letterlijk gegrepen door de golven. Een plotseling hoge golf kan je meesleuren. In zee staan de markante rotsen die de omgeving van Vík zo kenmerken. Hoewel Hafkalk (onze leverancier van Calcium producten) is gevestigd aan de Westfjorden begrijp je de naam Ocean Power beter als je aan de kust bij Vík hebt gestaan…….

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie