
Recept | Zalm met rabarber chutney
IJslandse Zalm
Ingrediënten
- Filet van (bij voorkeur IJslandse) zalm
- Versgemalen zwarte peper
- Zeewier- en knoflook zout van Urta Islandica
- Rabarber chutney met Angelica van Urta Islandica
- Geroosterde hazelnoot crunch
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Kruid de zalm met zeewier-knoflook zout en peper.
- Leg de zalm op de huid op een bakplaat met bakpapier of in een pan met anti aanbakbodem met een ovenbestendig handvat.
- Bedek de zalm met een laagje Rabarber Chutney.
- Laat 20-30 minuten in de oven staan tot de zalm goed is en de Rabarber Chutney goudbruin.
- Strooi de geroosterde hazelnoot over de zalm. Serveer met Rucola, feta kaas, komkommer en tomaten.
Tip: Vers gebakken brood met boter en een toefje zeewier-knoflook zout maken dit gerecht helemaal af.
