Oorzaken van hoesten en wat je eraan kunt doen


Natuurlijke bescherming

De functie van hoesten is om vuil uit de longen en de luchtwegen naar buiten te brengen. Het is dus zeer functioneel en goed dat we hoesten, het is dan op zich ook geen aandoening. De oorzaak van hoesten ligt vaak wel bij een (long) aandoening, maar ook irritatie van buitenaf, zoals rook en verslikken, kan hoesten veroorzaken.

Als uw luchtwegen ontstoken of geprikkeld zijn, bijvoorbeeld bij een verkoudheid, krijgt u meer slijmvorming en dat leidt weer tot een hoestprikkel, om het slijm op te hoesten. Dat is de natuurlijke bescherming van ons lichaam. Bij een droge hoest of kriebelhoest waarbij er geen slijm wordt opgehoest maar er wel een hoestprikkel is, wordt je keel vanwege het vele hoesten vaak wat rauw en dat leidt dan weer tot nog meer hoesten.

Pak de oorzaak aan

Het is het beste om de oorzaak van het hoesten aan te pakken. Bij een ontsteking met slijmvorming zal de dokter u een kuur voorschrijven. Bij verschillende longaandoeningen is het goed om ademhalingsoefeningen te doen en een frisse, rookvrije omgeving helpt als uw luchtwegen door rook of stofdeeltjes geprikkeld worden.

Verzachtende werking

Om de keel te verzachten en om de hoestprikkel met name bij droge hoest te dempen biedt warme thee met honing of een dropje te uitkomst.
Een natuurlijk middel, dat ook veel wordt gebruikt door zangers, om de keel zacht en soepel te houden is Voxis, een zuigtablet met puur natuurlijke kruiden tegen hoest en een zere keel.

Bekijk het product Voxis

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie