Onderzoek Villimey producten


Bioactiviteit in producten van  Villimey

1.9.2015

Villimey slf produceert organische producten, gemaakt van in het wild groeiende IJslandse kruiden die in de groeien in de onbesmette natuur van de Westfjorden van IJsland. De Villimey producten zijn in Augustus 2005 op de markt gekomen en de productie is jaar na jaar gegroeid. De producten zijn erg goed ontvangen in IJsland en ook buiten IJsland groeit de reputatie.

 

Gebruik maken van de schone, onvervuilde en wilde natuur van de West Barðastrandas regio, is het hart van dit bedrijf. Aðalbjörg Þorsteinsdóttir, eigenaar en managing director heeft producten gecreëerd door de pure natuur van de heuvels van haar geboortegrond te gebruiken, vooral puttend uit wijsheid van eeuwenlange IJslandse kennis over geneesmiddelen, die ze verder heeft ontwikkeld om aan de eisen van deze tijd te kunnen voldoen.

Villimey is een welbekend merk in IJsland met groeiende populariteit. Matís heeft in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de kruidenproducten van Villimey uit Tálknafjörður in onderzoekslaboratoria in zowel Sauðárkrókur als in Reykjavík. De productie van kruidenproducten door Villimey is conform de meest strikte eisen aan hygiënische en kwalitatieve processen. Er worden geen conserveringsmiddelen aan de producen toegevoegd en er wordt voldaan aan de algemene voorwaarden die nodig zijn voor die productie.

Deze kruidenproducten remmen actief de bacteriegroei. Dit werd aangetoond bij een zogenaamde challenge test of conserverings doeltreffendheidstest (preservative efficacy test), uitgevoerd in het Matís onderzoekslaboratorium. De richtlijnen van de European Pharmacopeia (7e editie 2011) werden in acht genomen tijdens de testen.

 

Van het Matis lab in Saudarkrokur.

De Villimey huid producten zijn ook door ons onderzocht door middel van een gemengde huidcel test, waar effectiviteit van verschillende substanties in de huidcellen wordt gemeten en de impact op de structuur van de huidcellen wordt onderzocht. Huidcel testen meten de hoeveelheid collageen die de ontwikkeling van huidcellen bevordert, elastase dat de degeneratie van de huid veroorzaakt, metalloproteinase 1 dat collageen afbreekt en metalloproteinase 2, dat essentieel is voor de vernieuwing van weefsel.

Uit de testresultaten bleek dat Villimey huidverzorgingsproducten een positief effect hebben op de huid. Van de producten werd ofwel aangetoond dat de productie van elastase werd geremd, waardoor degeneratie van de huid wordt tegengegaan, ofwel dat de productie van collageen werd bevorderd waardoor de regeneratie van de huid wordt gestimuleerd.

Daarnaast werd een aanzienlijke positieve reactie in proeven gemeten van de remming van ontstekingen in spieren en gewrichten. Bovendien werd de werkzaamheid van de producten bij wondgenezing  aangetoond in een zogenaamde "scratch wond test", waarbij een positieve celmigratie respons werd geconstateerd die significant hoger was dan die van de onbehandelde controlegroep.

De anti-oxidant effecten van de Villimey huidverzorgingsproducten en appelcider azijn met kruiden werden ook gemeten. Uit de resultaten bleek de anti-oxidant werking van de producten aanzienlijk hoger te zijn dan in de onbehandelde controlegroep, waarbij de kruiden die gebruikt worden in de producten bijdragen aan de anti-oxidant eigenschappen. Bovendien werd bij de appelazijn gemengd met kruiden, ook een significant anti-inflammatoire effect gevonden.

 

Het onderzoek van de Villimey producten is uitgevoerd door Matis en is gefinancierd door de Research and Development fund van V-Barðastrandasýsla (RannNýBa).

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie