Geheugenproblemen


De meeste geheugenproblemen ontstaan door gebrek in aandacht en concentratie. Als we de huissleutels kwijt zijn, komt dat meestal omdat we ze bij binnenkomst gauw ergens neergelegd hebben.

Om achter de oorzaak van geheugenproblemen te komen, kunt u opschrijven wat het geheugenprobleem is en dan na te gaan waar het vandaan kwam. Onderzoek bij uzelf of u wel voldoende aandacht en concentratie heeft gehad voor hetgeen u wilde (moest) onthouden. Alleen dan kunt u ook oplossingen vinden om beter te onthouden. Gun uzelf hier echt de tijd voor. Uzelf onder druk zetten of iets snel moeten doen is slecht voor de werking van het geheugen.

Soms is er meer aan de hand

Niet iedereen heeft een goed geheugen, zowel jongeren als ouderen zeggen regelmatig geheugenproblemen te hebben. Ze benoemen de oorzaak voor hun geheugenproblemen echter anders: jongeren geven het jachtige leven de schuld, ouderen hun leeftijd. Het kan zijn dat mensen zichzelf onder druk zetten om meteen iets te moeten weten. Als dat niet lukt raken ze gestrest. Stress kan het geheugen blokkeren. Ook als iemand weinig zelfvertrouwen heeft in de werking van zijn geheugen kan hij in een vicieuze cirkel raken die de geheugenklachten doen toenemen. (Bron; de hersenstichting)

De ziekte van Alzheimer

Acetylcholine is een enzym dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van berichten van de hersenen naar bijvoorbeeld spiercellen.
Als het bericht is doorgegeven wordt Acetylcholine afgebroken door Acetylcholine-esterase. Deze afbraak van Acetylcholine speelt een rol bij de ziekte van Alzheimer, en met behandeling wordt geprobeerd afbraak van Acetylcholine tegen te gaan door Acetylcholine-esterase te remmen.

Er zijn medicijnen maar ook voedingssupplementen die hierbij kunnen helpen.
In de volgende blog iets over een voedingssupplement (SagaMemo) waarnaar onderzoek is gedaan en dat binnenkort op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Natuurlijk bij www.ijslandopzijnpuurst.nl.

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie