Eén van de mooiste IJslandse uitdrukkingen: Allt í lagi


IJslands is een moeilijke taal die zijn oorsprong vindt in Noorwegen. Het is een Germaanse taal die met de Noormannen is meeverhuisd tussen de jaren 800 en 1000 na Christus. Er vonden op het vaste land van Europa en dus ook in Noorwegen grote taalveranderingen plaats, maar met IJslands gebeurde dat niet, waarschijnlijk door de geografische ligging en het geringe contact met de wereld buiten IJsland. De woordenschat en het verbuigingssysteem bleven vrijwel onveranderd.

Ook in de “nieuwe tijd” heeft men gewaakt voor externe invloeden en heeft men geprobeerd voor nieuwe begrippen zoals televisie en telefoon bestaande woorden, of woorden die hiervan zijn afgeleid, te gebruiken. Televisie is sjónvarp (een blik werpen) en telefoon is sími (draad).

Eén van de mooiste IJslandse uitdrukkingen is "Allt í lagi” wat "alles is goed” of “ok" betekent. Het is niet voor niets de naam van het bedrijf achter IJslandopzijnpuurst.nl

Spreek het voor jezelf een keer uit en kijk vervolgens de video op deze pagina om te horen hoe IJslanders het uitspreken.

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie | IJslandopzijnpuurst.nl ©