De kracht van medicinale kruiden


Bij veel aandoeningen en ziektes grijpt men meestal naar reguliere medicijnen die op doktersrecept verkrijgbaar zijn. Maar het kan ook anders. Vaak wordt vergeten dat verschillende geneeskrachtige kruiden uit de natuur verrassend effectief zijn bij het verhelpen of voorkomen van allerlei geestelijke en lichamelijke klachten. De veelzijdigheid van natuurlijke kruiden heeft een positieve werking op uiteenlopende aandoeningen en klachten. Ook bevatten kruiden grote hoeveelheden geconcentreerde antioxidanten en andere bioactieve stoffen die van belang zijn bij een gezond lichaam.

Wetenschappelijk bewijs

Kruidengeneeskunde gaat terug tot het ontstaan van de menselijke beschaving. Onze voorouders waren volledig afhankelijk van wat de aarde te bieden had en ontdekten dat ze veel baat hadden bij het gebruik van allerlei soorten kruiden. Tegenwoordig is er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de medicinale werking van kruiden en planten. Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat de producten van Villimey, met IJslandse kruiden als basisingrediënt, de groei van bacteriën actief remmen, een positief effect hebben op de huid en ontstekingsremmend werken in spieren en gewrichten. Als je weet dat meer dan de helft van onze reguliere geneesmiddelen is afgeleid van de werking van medicinale planten, is het bijna onmogelijk om de geneeskrachtige werking van kruiden uit de natuur te ontkennen.

Herstellen van natuurlijk evenwicht

Kruiden werken op een holistische manier. Dat betekent dat ze grotere delen van ons lichaam beïnvloeden in plaats van één symptoom te behandelen. Ze stimuleren de natuurlijke genezende kracht van het lichaam door het evenwicht te herstellen. Van verschillende kruiden is bekend dat ze virus werend, bacteriedodend of ontspannend werken. Kamille, maar ook lavendel hebben bijvoorbeeld een kalmerende en ontspannende werking,

Groter effect, minder bijwerkingen bij medicinale kruiden

Het grootste voordeel van het gebruik van geneeskrachtige kruiden is op de eerste plaats dat er weinig tot geen bijwerkingen zijn. Daardoor kunnen ook kinderen de meeste natuurlijke geneesmiddelen veilig gebruiken. Ook hebben medicinale kruiden niet alleen effect op de belangrijkste klacht maar herstellen ze de natuurlijke balans in lichaam en geest.

Pure ingrediënten uit IJsland

Ook de filosofie van IJslandopzijnpuurst.nl is gestoeld op de eeuwenoude geneeskundige werking van natuurlijk kruiden. De producten die wij bieden, zijn 100% natuurlijk en zorgvuldig samengesteld uit de beste en puurste ingrediënten die IJsland te bieden heeft. De handgeplukte, wilde IJslandse kruiden die als hoofdingrediënt in hun producten verwerkt zijn, hebben een helende en genezende werking en ondersteunen uw gezondheid.

Bekijk onze pure producten:

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie