Collageen tegen huidveroudering


Collageen komt van het Grieks en betekent, samenbinden. Het is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Er zijn in totaal meer dan 25 verschillende typen collageen, maar type I t/m IV zijn verreweg het belangrijkst en meest voorkomend in het menselijk lichaam. Van het totale aantal collagenen is 90% het type I. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen.

 

Collageen is met 70% een hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefsel in de menselijke huid. Het vormt mede de extracellulaire matrix. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid.

 

Steeds meer wordt duidelijk dat een gezonde, jong uitziende huid niet alleen kan worden bereikt door het aanbrengen van dure synthetische crèmes op de oppervlakte van de huid. Het echte antwoord ligt in het voeden van dat deel van de huid dat leeft en groeit. Van binnenuit dus.

 

De Feel Iceland producten van ijslandopzijnpuurst.nl bevatten collageen om huidveroudering tegen te gaan. Bekijk ons aanbod en voel het verschil.  

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie