7 weetjes over Cholesterol


Je lichaam heeft cholesterol nodig om dagelijks goed te kunnen functioneren. Echter bij een te hoog cholesterolgehalte kunnen er meerdere risico's ontstaan, zoals de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Hieronder lees je 7 weetjes over cholesterol.

7 weetjes

  1. Cholesterol is belangrijk, het is een vetachtige stof die we nodig hebben als bouwsteen voor de celwand en voor een aantal hormonen.

  2. Je cholesterolgehalte kun je niet “voelen”, je merkt er niets van als het cholesterolgehalte afwijkend is.

  3. Hoewel we Cholesterol nodig hebben is een te hoog gehalte op termijn slecht voor de gezondheid.

  4. Cholesterol wordt gemaakt in de lever, een kleiner deel krijgen we binnen via ons voedsel.

  5. Er zijn twee soorten cholesterol, LDL en HDL, waarbij LDL wordt geschetst als “slecht” cholesterol en HDL als “goed” cholesterol. LDL kan zich nestelen in vaatwanden hetgeen kan leiden tot het dichtslibben van de vaten. HDL speelt een belangrijke rol bij de afvoer van te veel cholesterol uit het lichaam.

  6. Erfelijkheid kan een rol spelen bij een te hoog cholesterol, leefstijlfactoren hebben ook een grote invloed. Gezond eten, bewegen en niet roken zijn ook hier belangrijke factoren die invloed hebben op je cholesterolgehalte.

  7. Wat kun je doen behalve letten op je gewicht, bewegen en niet roken? Gezonde voeding is belangrijk, kies producten met zo min mogelijk verzadigde vetten. Gebruik producten met vooral onverzadigd vet bijvoorbeeld olie, vloeibare braadproducten en magere of halfvolle zuivelproducten.

  8. Vis is gezond voor hart en bloedvaten, onder andere omdat vis meervoudig onverzadigde vetzuren bevat (Omega-3). Omega 3 vetzuren zorgen ervoor dat er minder vetten worden aangemaakt in de lever. Daarom wordt geadviseerd om minimaal 2 keer per week vis te eten, waarvan 1 keer vette vis. Als u vis niet lekker vindt, zijn er alternatieven waaronder visoliecapsules.

Producten

Visoliecapsules zijn een bron van omega 3 vetzuren EPA en DHA en draagt bij aan een normale werking van het hart. Bestel bij ijslandopzijnpuurst.nl de pure Omega-3 Krill olie of Levertraan capsules.

Pure Omega 3 Krill olie

Levertraan capsules met Omega 3 60st

Levertraan capsules met Omega 3 120st

 

 

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie