5 dingen die u moet weten over collageen


Collageen is de laatste jaren een van de items waar veel over te lezen is. Collageen is een lijmachtig eiwit, die een laag vormt tussen weefsel en zorgt dat dit weefsel ook bij elkaar blijft. Het is een belangrijk bestanddeel voor bindweefsel, kraakbeen, botten, huid, tanden en pezen. Dit zorgt er dus ook voor dat de huid stevig en gezond blijft.

Hieronder 5 dingen die u moet weten over collageen:

  1. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buiten af hebben een grotere invloed op de huid. Na het 40e levensjaar neemt de productie van collageen sterk af.
  2. Er zijn meer dan 25 soorten collageen Type 1 tot 4 zijn het meest voorkomend in het menselijk lichaam. Van het totaal aantal collagenen is 90% van het type 1.
  3. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen.
  4. Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen.
  5. Collageen wordt verwerkt in beauty crèmes, het wordt geïnjecteerd of kan worden ingenomen (als capsule of in poedervorm). Alleen de laatste vorm heeft een bewezen langer durend positief effect op de huid.

Wilt u de huid stevig en gezond houden? Bestel dan de collageenproducten van Feel Iceland hier.

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie