Effectiviteit SagaPro bij blaasproblemen


Klinische study naar SagaPro (product dat het veelvuldig plassen vermindert) van 2011 tot 2012. Het product zelf werd bestudeerd en niet alleen de ingrediënten zoals vaak gebeurt.

Het is een gerandomiseerde, dubbelblinde parallelstudie en placebogecontroleerd. Het is een opmerkelijke mijlpaal voor IJslandse academische wereld en van belang voor de industrie van IJslandse natuurlijke producten als geheel, want het is de eerste studie in zijn soort die werd uitgevoerd op een IJslands natuurlijk product. Het project kreeg een subsidie van het Technology Development Fund in IJsland.

Het voornaamste doel van het onderzoek was om SagaPro te onderzoeken op doeltreffendheid op de frequentie van nachtelijke toilet bezoek, vanwege nachtelijk plassen bij mannen. De studie werd goedgekeurd door zowel de IJslandse Geneesmiddelenbureau en het Nationaal Comité bio-ethiek en uitgevoerd door Encode Ltd.

Het klinische deel van de studie werd uitgevoerd door twee IJslandse artsen: Hrefna Gudmundsdottir, een specialist in interne geneeskunde en nefrologie en Gudmundur Geirsson, een specialist in de urologie. 

Statistisch significante resultaten werden getoond in subgroepen van de totale onderzoekspopulatie, zoals bij patiënten met een kleine blaascapaciteit en vergrote prostaat. Wanneer de totale populatie werd bekeken, was er geen statistisch significant verschil. Volgens de studie, is SagaPro een veilig en goed verdragen behandeling.

 

Beschouwing over significantie

Zoals eerder vermeld, heeft het onderzoek geen statistisch significante resultaten opgeleverd als de totale onderzoekspopulatie werd bekeken. Wij geloven dat de belangrijkste reden hiervoor is dat de onderzoekspopulatie te heterogeen was; dus te divers. Mannen met de criteria van "klachten van de lagere urinewegen" ("lower urinary tract symptoms" LUTS, ) werden getest. LUTS omvat veel verschillende mogelijke oorzaken van bedplassen, dus mensen met veel verschillende mogelijke redenen voor nachtelijk toiletbezoek werden getest.

Echter, als het onderzoek nader werd geanalyseerd voor verschillende subgroepen, dan was er een duidelijk onderscheid te constateren.

  • Laag blaas volume
  • Meer dan 3 toiletbezoeken per nacht (Nachtelijk plassen)
  • 70 jaar of ouder – mensen met een slaapstoornis niet meegerekend (die mogelijk naar het toilet gaan, omdat ze wakker worden, tegenover mensen die wakker worden omdat ze naar het toilet moeten om te plassen).

De informatie van deze studie helpt ons om om een volgende studie te op te zetten met een meer homogene populatie, waardoor we ons beter kunnen richten op specifieke gezondheidsproblemen, in plaats van op symptomen.

Gedachten over effectiviteit van SagaPro voor vrouwen met een overactieve blaas

SagaPro wordt verkocht sinds 2005 en veel vrouwen gebruiken het regelmatig wanneer zij blaasproblemen hebben. Omdat eerst werd gedacht dat SagaPro vooral werkte bij mannen met een prostaatvergroting werd de studie ontworpen rond mannen. De studie toonde echter aan dat SagaPro effect heeft op de blaas zelf en waarschijnlijk is dat de reden dat het werkt voor zowel mannen als voor vrouwen met een overactieve blaas.

Een van de meest interessante resultaten van de studie is dat het bevestigd dat SagaPro effect heeft op de blaas zelf.

De Scandinavian Journal of Urology and Nephrology heeft een stuk gepubliceerd over de studie (Volume 47, Issue 1, February 2013, pages 26-32)

Bekijk hier het product SagaPro van SagaMedica

 

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie | IJslandopzijnpuurst.nl ©