De beste bron voor omega 3-vetzuren


Vette koudwater-zeevis als kabeljauw, haring, zalm en sardienen is een goede bron van omega 3-vetzuren. De olie van deze vis bevat ongeveer zeven maal meer omega 3- dan omega 6-vetzuren. Andere vette vis, zoals tonijn, bevat omega 3-vetzuren in iets minder hoge doseringen.

In veel Zuid-Europese landen maakt vis een belangrijk deel uit van het voedselpatroon, in Nederland en Vlaanderen is de groep mensen die regelmatig vette vis eet echter klein.

Hoewel vis een belangrijke bron is van omega 3-vetzuren, maken vissen deze vetzuren niet zelf aan. Ze verkrijgen de vetzuren via algen die ze consumeren. Om deze reden is er vaak een belangrijk verschil in EPA en DHA concentraties tussen gekweekte en gevangen vis.

 

Koudgeperste levertraan (extra virgin) van verse vis behoudt al haar natuurlijke ingrediënten en is naast weloverwogen voeding dus veruit aan te bevelen als aanvulling op de voeding.

 

Wilt u meer informatie over gezonde vetten en de voordelen van het gebruik, lees dan hier verder. 

 

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie