Bezienswaardigheden in IJsland - deel 2


1. Hraunfoss

De meest bijzondere waterval is Hraunfoss. Over honderden meters komt het water onder een enorm lavaveld vandaan, een onverwacht en uniek gezicht, vooral als je net van de ernaast gelegen Barnafoss komt die zich met donderend geweld door een door de eeuwen uitgesleten opening perst.

2. Snæfelsnes  

In het westen ligt de landtong Snæfellsnes met op de punt de Snæfellsnes jökull (gletsjer), die met helder weer vanaf Reykjavík te zien is. In het verhaal van Jules Verne, daalde hij vanuit deze gletsjer af naar het binnenste der aarde. Karakteristiek is de top die van een afstand lijkt te bestaan uit twee dicht bijeen gelegen toppen die eruit zien als hoorntjes.

3. Húsavík

Het noorden kent een paar mooie plaatsen, zoals bijvoorbeeld Akureyri. Húsavík (huizenbaai) is een mooi plaatsje met een karakteristieke kerk. Van daaruit zijn mooie walvistochten te maken.

4. Noorderlicht

Als je geluk hebt dan zie je het Noorderlicht, een geweldig natuurfenomeen, maar je moet vaak wel bereid zijn nachtrust op te geven en kou te trotseren. Heb je het eenmaal gezien dan is het een herinnering om nooit te vergeten.

5. De mensen

Als je er toch bent dan kun je ook genieten van de IJslanders zelf. Met name het recente Europees voetbal kampioenschap heeft fanmail opgeleverd voor een aantal spelers. De karakteristieke koppen van een aantal spelers hebben indruk gemaakt, evenals hun oerkreten. Ook de dames mogen er zijn, IJsland heeft al verschillende Miss Worlds voortgebracht. (Unnur Birna Vilhjálmdottir)

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie