Bezienswaardigheden in IJsland - deel 1


1. Golden circle              

Vanuit Reykjavík kun je een dagtocht maken en een paar highlights zien die je echt niet mag missen. De tocht heet de Golden Circle. Je rijdt eerst naar de plek waar het oudste parlement van de wereld is ontstaan, Þingvellir. Historie gekoppeld aan een mooi natuurgebied. Van daaruit verder naar Geysir. De oorspronkelijke Geysir werkt niet meer maar de ernaast gelegen Strokkur laat iedere 6 minuten zien dat er heel wat geothermische activiteit is onder de grond. Eén halte verder, de meest indrukwekkende waterval van IJsland, Gullfoss oftewel Gouden Waterval. In de waterdamp die opstijgt van het neerkletterende water zie je bij zonnig weer een schitterende regenboog.

2. Ásbyrgi      

In het noorden van IJsland ligt Ásbyrgi, een gebied dat het meest lijkt op een enorme hoefafdruk. Het is beschut dus er staan bomen en loop je helemaal door tot het eind en roep je hard dan hoor je een geweldige echo door het gebied schallen.

3. Jökullsárlón    

In het oosten zijn er meren met ontsluiting naar de zee die vol liggen met van de gletsjer afgebrokkelde ijsschotsen die met eb en vloed meebewegen richting de zee of weer terug op het strand. Mooiere kleurschakeringen dan in die IJsschotsen zie je zelden.

4. Blue lagoon, Bláa lonid          

Een attractie die je niet mag missen. Stel je voor: liggend in het geothermische water van een zeer aangename temperatuur, met een Blue Lagoon cocktail in je hand uitkijkend over een uitgestrekt lavaveld.

5. Lautrabjarg

In het noordwesten liggen de Westfjorden. Het meest zuidelijke puntje van Europa (de Azoren niet meegeteld) is de Lautrabjarg. Stilte, op het geluid van de duizenden vogels na, altijd wind, daar krijg je werkelijk het gevoel aan het eind van de wereld te zijn.

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie