10 leuke feiten over IJsland


Wist je dit over IJsland?

IJsland is een mooi land met wat eigenaardigheden. Lees hieronder maar eens:

1. IJslandse baby’s slapen buiten in de vrieskou. Het is niet ongebruikelijk om een aantal kinderwagens te zien staan voor huizen, flats of koffiebarretjes. Veel baby’s slapen buiten in die kinderwagens, ongeacht het seizoen.

2. IJsland is een land van boekenwurmen. Er is een term in het IJslands, de jólabókaflóð, de kerstmis boeken golf. Het verwijst naar het grote aantal boeken dat voor kerst wordt uitgegeven. Boeken zijn een populair kerstgeschenk in IJsland. In IJsland worden al jaren de meeste boeken per inwoner ter wereld verkocht.

3. Verkoop van bier was illegaal tot 1989. Opvallend detail is dat er op het vliegveld in Keflavík wel bier werd verkocht dat mee het land in mocht worden genomen. Zelfs in IJsland gebrouwen bier!

4. Alþingi, het IJslandse parlement is gesticht in het jaar 930 en is het eerste parlement ooit!

5. IJslanders houden van ijs(jes) en eten die het hele jaar door, ook al is de temperatuur (ver) beneden nul.

6. Er is een penismuseum in Reykjavík met een collectie van penissen van 200 verschillende zoogdieren, waaronder één van een mens!

7. IJslanders houden van open lucht zwembaden en hot tubs. Beide worden meestal gevuld met natuurlijk geothermisch water, om in te ontspannen. En om warm te worden natuurlijk……

8. Ieder jaar zijn er vulkanische erupties in IJsland. Mooi om te zien, van gepaste afstand. Er is ongeveer iedere vijf jaar een grote uitbarsting. Ook worden er honderden kleine aardschokken geregistreerd………… per week!

9. Bijna alle benodigde verwarmings- en elektriciteitsbehoefte in IJsland komt van hydro-elektrische energie en geothermische water reserves.

10. Er zijn geen muggen in IJsland. In het noorden ligt wel het muggenmeer (Myvatn). Het ziet daar ’s zomers zwart van de ‘muggen’ die in feite kleine, niet stekende of bijtende vliegjes zijn.


Over IJslandopzijnpuurst

Iedereen die wel eens in IJsland is geweest zal de puurheid van het land herkennen. Er zijn veel initiatieven om, op ecologisch verantwoorde wijze, natuurlijke producten te maken, bijvoorbeeld uit de oceaan. Wij werden erdoor gegrepen en willen u graag verrassen met al het goede dat IJsland te bieden heeft. Daarom hieronder een greep uit de natuurlijke IJslandse producten binnen onze webshop:

Contact

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

iDeal

Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookies

Webdesign by Applepie